Sfeerbeeld zwemmende baby

Onze grond - uitgangspunt van mijn aanbod

GA NAAR NIEUWE WEBSITE

> > > > www.els-aquatouch.com

Ons lichaam is ons huis en grond en is ons voertuig door welk wij leren en groeien, en waarmee wij communiceren en ons uitdrukken in de wereld.

Lichaam en geest (body-mind) zijn niet van mekaar te scheiden en zijn in voortdurende wisselwerking.

Een levend lichaam is steeds in beweging en heeft een wetend vermogen waar we op mogen (leren) vertrouwen.


Soma, is oorspronkelijk een Grieks woord en staat voor: lichaam.

Het is eigenlijk correcter om te zeggen: ‘het lichaam ervaren van binnenuit. Met andere woorden: vanuit het lijf ervaren, met het lichaam verbonden.

In plaats van te denken dat het lichaam ‘een ding’ is, een gebruiksvoorwerp, enkel aan te wenden om je voort te bewegen en hard te werken of te sporten, …. en dus jouw lichaam enkel als een object te benaderen, dat goed of slecht functioneert, zien we in de diverse somatische therapieën dat het lichaam benaderd wordt als een subject.

We ‘hebben geen lichaam’, we ‘zijn’ lichaam.

De duale splitsing tussen lichaam en geest wordt hier niet gemaakt, we zijn een ‘bodymind, een geheel’. We gaan niet ‘over’ het lichaam spreken, maar ‘vanuit het lichaam’, het lichaam laten spreken, …

Daartoe dienen we, of toch velen onder ons, de verbinding met het lichaam opnieuw te leren maken, en ernaar te leren luisteren, en dit op een andere wijze dan we meestal gewoon zijn.

Zowel tijdens de individuele begeleiding als in de groepslessen leer je opnieuw deze verbinding te maken en leer je vertrouwen op de wijsheid en inherente genezende kracht van je lichaam.