Sfeerbeeld zwemmende baby

Cranio Sacrale relaxatie, Cranio in water/Watsu, TRE®

voor een afspraak of meer inlichtingen > 0486/ 27 65 53


Je kan zowel bij mij terecht in de praktijk nabij Ronse of nabij Dendermonde (klik HIER voor de praktijkadressen).


In het kader van Stress en Trauma Release bied ik jou de volgende drie mogelijkheden aan:

> Cranio Sacrale relaxatie. Hierbij lig je enerzijds in losse kledij op een behandeltafel waarbij ik met lichte aanraking je opnieuw in contact breng met een innerlijke helende rust.

> Cranio in water/Watsu®/Healing Dance® (in warm water 33°). Hierbij wordt je met de hulp van enkele drijfmiddelen in het warme water gedragen en zachtjes bewogen om zo terug in contact te komen met de diepe helende stilte in jezelf.

In het kader van stress- en trauma release past ook relaxatie. Het maakt onderdeel uit van zelf-regulatie. Tijdens deze beide lichaamsgerichte behandelingen blijf jij eerder passief en wordt er met lichtre aanraking en beweging (ontwinden van het lichaam) gewerkt. Maar wetende dat zelf-regulatie meer is dan enkel relaxatie zullen deze relaxerende behandelingen eventueel aangevuld worden met een meer dynamische insteek.

In dit meer dynamisch kader van zelfzorg, zelfregulatie, en stress- en trauma release bied ik jou ook de mogelijkheid aan om

> TRE® te leren, Tension Release Exercises, zodanig dat je deze stressreducerende methode zelf thuis kunt toepassen, eventueel met tussentijdse contacten. Ik leer je in een 3-tal sessies hoe je zelf, met behulp van enkele oefeningen, jouw diepe stress en zijn lichamelijke negatieve gevolgen ervan uit je lijf kunt trillen.

Meer info over elk van deze methoden vind je onder desbetreffend item. Wens je meer inlichtingen, aarzel niet me hierover verder te contacteren.


PS: Deze methoden vervangen geen therapeutische of medische begeleiding, maar zijn een aanvulling op, en complementair met deze. Ze vervangen geen bezoek aan een arts en er worden ook geen diagnoses gegeven.