Sfeerbeeld zwemmende baby

Met de korte lessenreeks(en) --- TAKE A BREATH --- ontwikkel je meer ademruimte

Adem brengt leven en maakt ons levendig. Adem is de vloeiende grond van al onze bewegingen.

En tegelijkertijd zijn we ons weinig bewust van onze ademhaling, want het is iets alledaags. We ademen spontaan. We hoeven daar niks voor te doen. Ademen is bovendien niet uniek. Iedereen ademt. Dus waarom daarmee bezig zijn?

En toch! Soms is onze ademhaling helemaal niet zo spontaan en is deze dikwijls oppervlakkig, onvolledig of gespannen en voedt en ondersteunt ze ons bewegen niet. Dikwijls vergeten we zelfs te ademen !

In vele, zowel Oosterse als Westerse lichaamsgerichte praktijken, wordt aandacht geschonken aan onze ademhaling. Eens tijd nemen om meer bewust te worden van jouw ademen en zijn effecten is dus helemaal niet vreemd. Het is wel-doend. Het ritme van onze ademhaling, -het rijzen en dalen-, heeft een rustgevend effect op lichaam en geest, het masseert ons binnenste, maakt ons vrij en flexibel van binnenuit, om vandaaruit ofwel tot bewegen over te gaan, of onze aandacht te oefenen zoals in bepaalde meditaties ...

Dit kan als we ons laten doordringen van het ademen in al zijn nuances.

Dit kan als we ons lichaam meer vrij maken van zijn blokkades en werkelijk meer ademruimte scheppen.

Tijdens deze avonden begeleid ik je doorheen verscheidene oefeningen waarbij ademen de volle aandacht krijgt, aan de hand van meer dynamische als meer bewustzijnsgerichte en relaxerende oefeningen. Om zo te komen tot een open en flexibele ademhaling, als ondergrond voor een open en flexibele body-mind.


Klik hier voor KALENDER en verneem de geplande lesreeksen.

Wens je deel te nemen gelieve je eerst even aan te melden bij me via : 0486/ 27 65 53 of els_soetaert@hotmail.com