Sfeerbeeld zwemmende baby

Kennismakingsworkshop - Authentic Movement, DansStroom en TRE®, Tension Release Exercise

> momenteel niet ingepland


Maak tijdens deze dagworkshop kennis met

> DansStroom

Je eigen DansStroom vinden staat voorop. Het gaat hier niet over danspasjes en vorm, over schoon of lelijk, maar om via dans jouw vreugde te contacteren en uit te drukken. Jouw lichaam in beweging brengen op muziek, jouw bewegingskwaliteiten ontdekken en verruimen aan de hand van bewegingsprincipes die je onder begeleiding speels aangereikt krijgt. Oprijzende levensthema’s in dans en beweging onderzoeken en tot uitdrukking brengen. DansStroom is er voor dansliefhebbers zonder en met ervaring en óók voor diegenen die dans en beweging spannend vinden en hun lichaam willen ontdekken door middel van dans. Voor levensgenieters !

> TRE®, Spanning Ontladende Oefeningen

Tension Releasing Exercise, ontwikkelt door David Berceli, maakt gebruik van ons natuurlijk vermogen om de gevolgen van chronische spanning te verminderen en zich te bevrijden van diepe stress : ontladen door te trillen. Deze trillingen worden ‘neurogene trillingen’ genoemd. Deze eenvoudige methode kan als zelfhulptool worden aangewend, nadat je dit in enkele begeleide (groep)sessies hebt aangeleerd. Dit natuurlijk fenomeen, die ieder van ons heeft, maar dikwijls niet wordt aangesproken, wordt tijdens deze infosessie toegelicht en gekaderd. Voor iedereen !

> Authentic MovementMove the Unknown

In Authentic Movement vertrekken we vanuit de stilte in onszelf om zo de innerlijke impuls, stemming, of verbeelding die in ons oprijst in beweging te brengen. Hier geen danspasjes, alsook laten we muziek achterwege. De dans die daaruit ontstaat kent zijn eigen ritme, is verstild of wild, is subtiel en weinig zichtbaar, tot groots en ruim, is diep en rijk. Onze innerlijke getuige, die niet oordelend aanwezig is, en actief is, verruimt ons (lichaams)bewustzijn. Je komt meer tot een innig contact met jezelf, jouw zelfwaarde en creativiteit. Nadien word je uitgenodigd hier 'kleur' aan te geven (d.m.v. kleurtekening) of om op andere wijze jouw ervaren te integreren. We sluiten af met een deelronde. Voorafgaande ervaring is niet vereist. Voor levensverdieper